טארט פונדנט שוקולד לחובבי מתוקים

חיפוש מהיר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
טארט שוקולד

חובבי שוקולד – התפקדו! הקינוח המושחת הבא מוקדש לכם באהבה… אם יש משהו שטעים יותר משוקולד, הוא שוקולד במאפים, והמאפה הבא בהחלט יככב ברשימה של הקינוחים האהובים עליכם. עם מעטה בצק פריך ונימוח ומילוי שוקולד פונדנט, בהחלט מומלץ לנסות את המתכון הזה לפחות פעם אחת. כדי להגיע לתוצאות טעימות במיוחד, השתמשו בשוקולד מריר איכותי, ותיהנו מקינוח מתוק וטעים במיוחד שישאיר לכם טעם של עוד.

רכיבים:

עבור הבצק הפריך:
• 100 גרם קמח לבן
• 50 גרם אבקת סוכר
• 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
• 1 חלמון ביצה גדול
• 1 כף מים קרים

עבור המילוי:

• 100 גרם חמאה
• 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (מומלץ להשתמש בשוקולד עם 70% מוצקי קקאו)
• 150 גרם סוכר
• 75 גרם קמח לבן
• 6 ביצים מדיום
להגשה:
• אבקת סוכר
• כמה תותים קטנים לקישוט (לא חובה)
• קצפת (לא חובה)

אופן ההכנה:

בצק פריך:
1. הכניסו לקערה גדולה קמח, אבקת סוכר וחמאה. עסו את החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת במרקם של פירורי לחם דקים.
2. הוסיפו לקערה את החלמון והמים וערבבו עד לאיחוד ויצירה של בצק יציב. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך כ -30 דקות.
3. חממו את התנור ל-180 מעלות. פזרו קמח על משטח עבודה. הוציאו את הבצק המקורר ורדדו את הבצק לעיגול שגדול מתבנית האפייה בכ-2 סנטימטרים. רפדו תבנית פאי עגולה בבצק הפריך. הכניסו לצינון במקרר למשך 15 דקות.
4. הוציאו את הבצק מהמקרר ודקרו אותו באמצעות מזלג. הניחו על הבצק נייר אפייה ומלאו בשעועית (זה ימנע את התפיחה של הבצק). הכניסו את הבצק למקרר ואפו אותו במשך 10 דקות, או עד להזהבה קלה בלבד.
5. הוציאו את הבצק מהתנור, הסירו ממנו את נייר האפייה עם השעועית והחזירו את הטארט לתנור למשך 5-7 דקות נוספות, או עד להזהבה קלה.

מילוי:
1. המיסו את החמאה במחבת בינונית על להבה נמוכה, הוסיפו לחמאה המומסת את השוקולד וערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה. הסירו מהאש וערבבו פנימה את הסוכר והקמח. טרפו פנימה את הביצים אחת אחת. אל תעשו זאת כשהתערובת חמה מדי מפני שזה יגרום לבישול של הביצים.
2. הניחו את תבנית הבצק על תבנית אפייה. צקו את התערובת על הבצק, והכניסו לתנור למשך 10-12 דקות, או עד שמילוי השוקולד מתחיל להתייצב בקצוות – אך הוא עדיין רך ומתנדנד באמצע.
3. הוציאו את הטארט מהתנור והניחו לו להתקרר. אבקו עם אבקת סוכר והגישו עם תותים טריים וקצפת (לא חובה).

עוד במגזין
רעבים?
צרו איתנו קשר

השאירו לנו פנייה