אם אתם מחפשים קינוח קליל ולא מתוק מדי, הגעתם למקום הנכון. חיתוכיות לימון מהוות קינוח פופולרי ביותר ברחבי העולם, וגם בישראל התאהבו בקינוח הייחודי הזה בניחוח הדרים. את החיתוכיות אתם יכולים לשמור במקפיא, ולהתענג עליהן בכל בוקר מחדש לצד קפה או תה חם.
רכיבים:
• 11/2 כוסות קמח לבן
• 1/2 כוס אבקת סוכר
• 240 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
• 4 ביצים גדולות
• 11/2 כוסות סוכר לבן
• 2 כפות גרידת לימון
• 1/2 כוס מיץ לימון טרי
• 1/4 כפית אבקת אפייה
• 1/4 כפית מלח
• אבקת סוכר לעיטור
הוראות:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. בקערת גדולה מערבבים את הקמח ואבקת הסוכר. חותכים פנימה את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מהדקים את התערובת לתחתית תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בגודל 20*20.
4. אופים במשך 20 דקות, או עד להזהבה קלה.
5. בינתיים טורפים בקערה אחרת את הביצים, הסוכר, גרידת הלימון, מיץ הלימון, אבקת האפייה והמלח.
6. מוציאים את הבסיס מהתנור, ויוצקים את התערובת הנוזלית על הבסיס.
7. אופים עוד 20 עד 25 דקות, או עד שהמילוי מתייצב.
8. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לקינוח להתקרר לחלוטין.
9. מוציאים את העוגה בזהירות מהתבנית, חותכים לריבועים ומפזרים אבקת סוכר. בתיאבון!