קישואים מהווים בדרך כלל תוספת לארוחות שונות. מרבית האנשים מעדיפים אותם בסלטים חמים או כשהם אפויים קלות, ולא בתור הכוכבים של מנות. אבל, המתכון הבא הופך את הקערה על פיה; במקום שהקישואים יהיו נחבאים אל הכלים – הם מככבים במרכז הצלחת! המתכון הבא לגרטן קישואים הוא לא רק קל להכנה, אלא מביא לתוצאה טעימה וממכרת במיוחד. מדובר בארוחה בפני עצמה שניתן להגיש לצד לחם חם או סלט טרי, והמנה טעימה אפילו כשהיא קרה. מומלץ במיוחד לאלו מכם שרוצים לגוון את התפריט שלהם.
רכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 800 גרם – 1 קילו קישואים דקים, פרוסים לפרוסות של 5 מ"מ
- מעט ענפי טימין
- מעט עלי בזיליקום
- 100 מ"ל קרם פרש (ניתן להמיר בכמות שווה של שמנת מתוקה)
- 50 מ"ל חלב
- 1 כפית קמח רגיל
- 75 גרם גבינה גרוייר או גבינה קשה אחרת, מגוררת
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חממו את התנור ל-200 מעלות.
- מזגו את שמן הזית למחבת גדולה וגבוהה. הוסיפו למחבת את הקישואים ועשבי התיבול, ותבלו במלח ופלפל.
- כסו ובשלו בעדינות במשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקישואים יתרככו מעט אך הם עדיין אל-דנטה (קשיחים מעט). השמן צריך לקבל צבע ירוק עמוק ועשיר מהקישואים.
- העבירו את הקישואים לכלי שמתאים לתנור וסדרו אותם עם כף/מרית. טרפו יחד את קרם הפרש, החלב והקמח בקערה ותבלו במלח.
- מזגו את התערובת הזו על הקישואים. שימו לב – התערובת לא תכסה את הקישואים, וזה בסדר. היא תבעבע במהלך האפייה.
- פזרו מעל הגרטן את הגבינה המגוררת, והכניסו לתנור למשך 25 דקות, עד שהגבינה למעלה חומה ומבעבעת.
זה הכל! יצאה לכם ארוחה שלמה בכלי אחד שלא דורשת מאמץ כלל. הגרטן הזה מתאים במיוחד לארוחות צהריים, ואם אתם רוצים לנסות שילובים אחרים – נסו להשתמש בתפוחי אדמה או חצילים במקום הקישואים. אם תבחרו בחצילים, פרסו אותם מעט עבה יותר מהקישואים או אפו אותם לפני הכנת הגרטן. ושיהיה בתיאבון!